Veilig de weg op met winterbanden

De koude maanden zijn aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor winterbanden. Wist u dat niet alleen bij sneeuw en ijzel winterbanden veiliger zijn? Bij lage temperaturen heeft u met winterbanden ook op een droge weg meer grip.

 

shutterstock_518989087 Wat zijn de voordelen?

> Zodra het kwik zakt onder zeven graden, profiteer je met winterbanden van een kortere remweg en minder kans op ongelukken.
> Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling heeft u meer grip op de weg.
U spaart uw zomerbanden, waardoor deze langer mee gaan.

Riskeer geen boete

Gaat u graag op wintersport? Hou rekening ermee dat in steeds meer Europese landen winterbanden verplicht zijn in de wintermaanden. U riskeert een flinke boete als u nog rijdt op zomerbanden. Zo verscherpt Duitsland per 1 januari 2018 de regels en voldoen de banden met het kenmerk M + S niet meer. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen onder de zeven graden.

Tip

Houd uw banden in optimale conditie, zodat ze goed presteren en lang mee gaan. Controleer uw bandenspanning en check regelmatig het profiel van uw band.

Winterbanden advies

Wilt u graag advies over welke winterbanden geschikt zijn voor uw auto? Of heeft u al winterbanden en wilt u graag een afspraak maken voor de bandenwissel? Bij Autobedrijf Terveld adviseren we u graag en monteren en balanceren we de winterbanden vakkundig.

> Bestel nu in onze bandenwebshop